2007. május 11., péntek

kezdet.jezus.hu - avagy "APA KEZDŐDIK!!!!111"

Ajánlom mindenki figyelmébe elrettentő példaként a címben szereplő kreacionista oldalt , melyet pár hete én is figyelemmel kísrhetek hála goro75 atyának.
Már az első sitelátogatósdi is elégé emlékezetesre sikerült - főleg, hogy az előadás még meg sem volt tervezve jóformán (nemhogy a site), de a creation_poster.pdf propaganda plakát már ki volt akasztva és csak úgy áradt az oldal tartalmából a toborzó style...
Kár hogy meseszerűvé (Piroska és a Farkas jut eszembe) varázsolta az egészet az egységes elmélet hiánya. Továbbá hogy a téma megcélzottja még véletlenül sem a tudományos társadalom volt, sőt bámulatosan próbálák elizolálni magukat e rétegtől - X Aktákat megszégyenítő összeesküvéselméleteket generálva - ugyanakkor magukat a tudomány úttörőinek kikiáltva, vérebként burkoltan védelmezik a racionalisták számára már tarthatatlan vallásukat.
A legviccesebb az volt az egészben, amikor felvilágosító előadást tartottak A Da Vinci Kód titka címen, hogy az úgy ahogy van mekkora bullshit, de rá két hétre már az evangélium testőrei "Kutatása a Biblia eredete után" c. előadáson osztották az észt - hát pfff powerful kettősmérce....erről ennyit

Amúgy a rend kedvéért ui:
Inkább azt kellene megértetni az emberekkel kedves Szabad Péter úr, hogy a tudomány és a vallás bár céljai felszínesen hasonlónak látszanak, de a kettő ég és föld. A vallásokkal nekem nincs semmi bajom, sőt nagyobb toleranciát vagyok képes tanúsítani irántuk mint ők egymás ellen, de kénytelen vagyok felemelni a hangom ha olyan embereket érzékelek, akik gyakran tudatosan kihasználják az olyan néptömegek tudatlanságát, melyek nem ismerik a két megismerésmódszertant elválasztó szakadékokat és bármit úgymond "bekajának" amire rá van ragasztva a tudományos jelző.

Nincsenek megjegyzések: