2007. május 13., vasárnap

Tévhit: a sárgarépa és a szem...


Ma a szomszéd falánkan, mégis kissé kényszerből tömte magába a nyúlkaját, mert szerinte a napi egy-két sárgarépa elfogyasztása, kiváljta szeme egészségét - ugyanakkor ezzel párhuzamban növelheti a Counter Strike d/h arányát - hát össze kellett törjem a szívét, kis történelem és egészségügyi óra tartásával.
Az a tévhit, hogy a sárgarépa elfogyasztásával valaki élesebb látásra tehet szert, a II világháború tájékán terjedt el. Ez visszavezethető arra, hogy mindenkinek (főként a németeknek ugye) feltűnt az, hogy az angol légierő az éjszakai bevetésein az ellenséges légiosztag felett elsöprő és sikeres győzelmeket mondhatott magáénak. Mivel már mindenkinek nagyon fúrta az oldalát, ekkor jelentette ki az UK légierő, hogy az ő pilótáit bizony teszkógazdaságos sárgarépával kosztolja... és mindenki bevette (pedig az akkor még forradalmian új találmányról, a radarról volt szó).
ui: a sárgarépának magas az A vitamin tartalma, de nem javítja az éleslátást (a farkasvakságnál viszont néha beválik), sőt aki 2 naponta egy méretes sárgarépánál többet fogyaszt, az túladagolja magát, és ne csodálkozzon, ha a tünetek a fejfájásban, homályos látásban etc. nyilvánulnak meg...

Nincsenek megjegyzések: